Lessen


ACE Martial Arts is een school waar we all-style Martial Arts trainen op basis van het Songahm Taekwondo systeem. Dit betekent dat onze lessen gebaseerd zijn op traditioneel Taekwondo, maar dat we ook veel andere disciplines integreren in onze lessen. De nadruk ligt bij de ontwikkeling van het individu als geheel.

 

Onze visie is dat mensen die bewust mentaal en fysiek getraind worden in verschillende levensvaardigheden bijdragen aan een betere wereld. Simpelweg door een beter mens te zijn. Fysiek fit, mentaal sterk en technisch geschoold om het beste uit jezelf te halen. Daar staat ACE Martial Arts voor.

 

 

Wij zijn trots onderdeel van ATA Worldwide en ATA Europe. Als onderdeel van deze wereldwijde organisatie hebben wij constant toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Martial Arts. Op deze manier verzekeren wij onszelf ervan het team van ACE Martial Arts en onze studenten constant te blijven uitdagen het meeste uit zichzelf te halen.

De lessen van ACE Martial Arts zijn erop gericht om iedereen te leren hoe ze fit, zelfverzekerd en positief in het leven kunnen staan. Dit is wat ons betreft de kern waar elke training in Martial Arts om zou moeten gaan. Of je nu 4 jaar oud bent of 64 jaar jong, ieder mens heeft een plek nodig om aan zichzelf te werken. Want hoe oud je ook bent, er is altijd meer te leren.

 

Wij geloven dat mensen die fysiek getraind en mentaal fit zijn, de leiding over hun eigen leven in eigen hand kunnen nemen. Als mensen in hun eigen leven in controle zijn, kunnen ze ook een inspiratie en een leider voor de mensen om hen heen worden.

 

Leiders worden niet geboren, zij worden gemaakt. Bij ACE Martial Arts bouwen we aan de leiderschapsvaardigheden van onze leden door fysieke training te combineren met training in levensvaardigheden als Respect, Overtuiging, Communicatie en Discipline.

  

Om iedereen de kans te geven op zijn/haar eigen niveau te werken aan zichzelf biedt ACE Martial Arts vier verschillende programma’s aan: ACTION, PERFORMANCE, COMBAT EN WARRIOR.
In het ACTION programma wordt door fysieke training fitheid, kracht en weerbaarheid ontwikkeld. Belangrijker nog is het mentale aspect, dat als een rode draad door alle lessen loopt. Studenten leren levensvaardigheden als discipline, communicatie en respect voor zichzelf en anderen. Zo draagt de training bij aan een sterke karakterontwikkeling en een positieve levenshouding. 

 

ACTION is het basis trainingsprogramma van ACE Martial Arts. Studenten leren de basis van traditioneel taekwondo, zelfverdediging en de karakter vormende vaardigheden die een Zwarte Band kenmerken. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die bereid is aan zichzelf te werken en een positieve invloed te hebben op zichzelf en de mensen om hem/haar heen. Er wordt lesgegeven volgens de werkwijze van de ATA, een wereldwijde organisatie die is opgericht in Amerika door Grootmeester Haeng Ung Lee.

 

 De voordelen van trainen in het ACTION programma zijn onder andere: 

• Toename van zelfvertrouwen

• Fitheid

• Krachtopbouw en gewichtsverlies.

• Verbetering van postuur.

• In staat zijn jezelf te verdedigen. 

 

 

• Trainen en ontwikkelen van basis levensvaardigheden: Communicatie, Overtuiging, Respect, Discipline, Eerlijkheid en Eigenwaarde.  

 

 De PERFORMANCE en COMBAT programma's zijn er voor de studenten die meer willen halen uit hun taekwondo training. In het dit programma ligt veel nadruk op het ontwikkelen van de presentatievaardigheden van de student. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het onderwijzen en uitdiepen van de levensvaardigheden die samen de Circle of Life vormen. In de PERFORMANCE EN COMBAT programma's werken studenten de levensvaardigheden verder uit aan de hand van de bouwstenen waaruit ze zijn opgebouwd. 

Kortom, PERFORMANCE EN COMBAT studenten ontwikkelen meer fysieke en mentale vaardigheden. Zij leiden door een voorbeeld en inspiratie te zijn voor anderen. Om deze vaardigheden te trainen krijgen zij toegang tot twee extra lessen van ACE Martial Arts. 

 

 

Ten eerste de COMBAT waar er gericht getraind wordt op het competitie (combat) sparren volgens de regels van de ATA. 

 

Dit betekent dat we een punt-break systeem hanteren. Zodra een punt gescoord is, wordt de match stilgelegd door de jury om het punt toe te wijzen aan degene die gescoord heeft. 

Doordat je in dit systeem nooit een klap kunt incasseren om er ook 1 uit te kunnen delen (alleen degene die als eerst scoort krijgt punten), ligt de nadruk op snelheid, timing en precisie. 


Samen strijden, samen lachen, samen werken aan jouw persoonlijke doelen. 

In combat leren studenten elkaar fysiek uit te dagen en te helpen groeien door middel van competitie.  

 


Ten tweede het PERFORMANCE programma waarin de nadruk ligt op show Martial Arts en presentatie vaardigheden. Dit programma is ontwikkeld om studenten van elke rang de zo bekende springende en draaiende technieken te leren en een geweldige performance neer te zetten. Om de motoriek en verbeelding van de student verder uit te dagen wordt er gewerkt met trainingswapens als het Zwaard en de Kama’s.  In het Leadership programma dagen we studenten uit een leidende rol op zich te nemen door een voorbeeld te zijn voor anderen. Dit leren zij in speciale Competitie lessen en door training in eXtreme Martial Arts (XMA). De kwaliteiten die een student leert in het Leadership Programma, zorgen ervoor dat zij als leiders anderen kunnen inspireren en motiveren, zowel in een Martial Arts les als in de wereld daarbuiten.LEGACY

In het Legacy programma verdiepen we de kennis van de traditionele Martial Arts. Zo wordt er tot in detail getraind op de traditionele technieken uit het Master Club programma. Daarnaast richt het onderwijs in het Legacy Programma zich op het hoogste niveau van communicatieve en Leiderschapsvaardigheden. Deze vaardigheden zijn gericht op structuur, emotie en kennis.De studenten in het Legacy programma leren het hoogste niveau van communicatieve en Leiderschapsvaardigheden. Deze vaardigheden zijn gericht op het bieden en handhaven van structuur, het tonen en sturen van emotie en het ontwikkelen en overdragen van kennis. Om hun communicatieve en Leiderschapsvaardigheden tot in detail te ontwikkelen bieden we de meest gedreven Legacy studenten de kans om stage te lopen bij ACE Martial Arts. Deze trainees krijgen de kans te assisteren bij de ACTION lessen. Op deze manier leren ze om voor een groep te staan en leiding te geven aan hun medestudenten. Vaardigheden die de rest van hun leven van onschatbare waarde zullen zijn. 

 


TESTIMONIALS

"ACE Martial Arts heeft werkelijk mijn leven in positieve zin veranderd! Toen ik drie jaar geleden met de training begon, was ik net klaar met revalideren van een heftige voetblessure, waarbij ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen sporten.

Het eerste jaar hield meneer Ooms rekening met mijn beperkingen. Langzaam maar zeker werd ik steeds sterker en inmiddels ben ik volledig herstel en doe ik volwaardig mee met alle trainingen.

Meneer Ooms heeft het allerbeste uit mij weten te halen en mijn grenzen verlegd. Vorig jaar heb ik dankzij zijn aanmoediging, training en vertrouwen meegedaan aan de ATA Europees Kampioenschap Taekwondo in Barcelona en ben ik met maar liefst 3 medailles naar huis teruggekomen. A.s. April ga ik weer met het ACE-team mee om mijn Europese titel te verdedigen in Cascais, Portugal.

Inmiddels train ik niet alleen in Action les, maar doe ik ook mee met de Performance les, waar ik samen met kleine kinderen en tieners waanzinnige kicks en moves mag leren en met wapens mag trainen. Het feit dat ik 45 jaar oud ben is geen belemmering, ik ben gewoon een volwaardig lid van het team!

Ik kan iedereen die meer uit zichzelf wil halen en mentaal en fysiek fit wil zijn, ACE Martial Arts van harte aanbevelen!"

 

Gaby Guzman